Saçımızın Yapısı

saç bakımı
Saçın cinsi başka saçlardan çok farklı da olsa aslında saç yapısı herkeste aynıdır. Saçların beslenmesini, yumuşak olmasını ve parlaklığını sağlayan tabaka sebum dur. Sebumun fazla çalışması saçı çok fazla yağlandırır, az çalışması ise kuruluğa sebep olur. Saç çok fazla yıpranır.

Dokusu ne olursa olsun insan başında ortalama 140 bin saç teli vardır. Her saç teli kökün yapısına göre uzar. Düz saç, dalgalı saç, kıvırcık saç olarak uzarlar. Her saç telinin ömrü farklıdır, birkaç yıl ile birkaç ay arasında değişir. Her saç telinin yapısı farklı olduğu için uzama dönemleri de farklıdır. Her gün belirli sayılarda saç tellerimizin dökülmesi çok normaldir.

Sağlıklı saçlara sahip olmak, aldığımız besinlerle doğru orantılıdır. Beslenme alışkanlığımız birçok hastalıkta olduğu gibi saçta da kendini gösterir. Saçımız ne kadar sağlıklıysa aldığımız besinler o kadar doğal demektir.

Bir de bunun tam tersi söz konusudur. Yani saçlarımız ne kadar sağlıksız ise aldığımız besinler o oranda sağlıksız ve yanlış besleniyoruz demektir. Saç dökülmeleri, yani belli bir oranda saçın dökülmesi normaldir. Bu ortalama günde 100 adet kadardır. Bu oranda saç dökülmesinin yerine yenilerinin geldiğinin belirtisidir. Ama daha fazla dökülüyorsa bu bir rahatsızlığın belirtisidir. İlk yapmanız gereken bir doktora görünmektir.

Saçlarımızı mümkün olduğunca dış etkenlerden korumaya çalışmalıyız, kullandığımız kozmetiklerin özellikle bitkisel olmalarına dikkat etmeliyiz ve saçlarımızı yıkarken kesinlikle parmak uçlarımızla saç derisine masaj yapıp kan akışını hızlandırmalıyız.

Sheikh Virtue - Liza Dekapelli / Etkili Saç Bakımı
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder