3. Göz Noktanız Aktif mi? Ne Kadar Gençsiniz?


3. Göz Noktanız Aktif mi? Ne Kadar Gençsiniz?


Sağlıklı ve 3. göz noktası açık olan bir kişi bu denge duruşunu gözleri kapalı iken en az 20 saniye boyunca yapabilmelidir.

Aynı anda bir kaç işi yapmaya çalışan beynimiz de çok yönlü çalışma egzersizi gerçekleştirmiş olur. Ne kadar uzun süre durursanız o kadar gençsiniz demektir.

Yapamayanlar bir duvarın önünde egzersiz yapabilirler ve düşecekleri zaman duvardan destek alabilirler.

Üçüncü Göz Enerji Merkezini Yeterince Tanıyor musunuz?

İki göz arasında, burun köprüsü üstünde, alnın ortasında olduğu varsayılan bu merkez, bedenimizdeki yüz, göz, burun, sinüsler, kulaklar, beyincik ve sinir merkezimizi etki alanı içine alarak burada salgı yapan ve temel bez adı verilen hipofiz bezinin etkisiyle diğer organlarla bağlantıyı sağlayarak sistemi düzenler.

Özellikleri

Bu merkez "kozmik bilinç"in ana merkezidir. Hayatımızla ilgili her şey düşünce, hayal ve bilinç ötesi haller burada oluşan etkilerle yönlenir. Buranın enerjisinin yoğunluğu sezgilerimizin sınırlarını belirler, bilincimizi kuvvetlendirir, bize manevî bir boyut kazandırır, dolayısıyla maddî dünyamıza da tesir eder. Olumsuzlukların arttığı, dengelerin bozulduğu, gerçeklerden uzaklaşıldığı ve bunların sonucunda yetersizlik halinde "İlahi Çizgi"den uzaklaşıp, maddiyatın ağır basmasıyla bu bölgede baş ağrılarıyla beraber asrımızın hastalığı "unutkanlığa" düşer, anlamsız ve çözülemeyen karmaşıklıklar içinde bocalarsınız.

Psikolojik olarak bu merkez bir önsezinin oluştuğu, bilgilerin algılanılmasına çalışıldığı idrak etme merkezidir.

Spor Danışmanı
Mahmut Talha SAĞLIKLI
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder