Başarısızlıklardan Fayda Edinmek

başarı, başarılı
Başarısızlıklardan Maksimum Fayda Edinmeniz İçin Birkaç Öneri

• Başarısızlığın sorumluluğunu alın. Başkalarını suçladığınız, bahane uydurduğunuz sürece, hiçbir başarısızlıktan bir şey öğrenemezsiniz. Başarısız olduğunuzu kabul edip, bir dahaki sefere başarılı olmak için neler yapabileceğinizi düşündüğünüzde, ya da hasarı onarmak için yapabileceklerinizi düşündüğünüzde, ilerleme kaydetmeye başlarsınız. O nedenle zor da olsa, başarısızlığınızın sorumluluğunu üstlenin.


• Bağışlayın ve yola devam edin. Başarısızlığınıza başkalarının katkısı olduysa da, sizi hayal kırıklığına uğrattılarsa bile, onları suçlamak hiçbir şeye yaramaz. Belki onlara güvenirken hata ettiniz. Belki onları yanlış anladınız. Bu durumu bir şey öğrenmek için kullanın ve yolunuza devam edin.

• Her zaman bir B planınız olsun. Başarısızlıktan korkmanın önemli nedenlerinden biri de "bu tek şansım" düşüncesidir. Oysa sınırsız seçeneğimiz vardır, bazıları birinci tercihimiz olmasa da. Çeşitli seçeneklerinizi aklınıza geldikçe bir yere yazın. Bunları aksilikler oldukça değerlendirin. Böylece, ilk engelde vazgeçmek zorunda kalmazsınız. Yolu biraz değiştirseniz de, hedefe ilerlemeye devam edersiniz.

• Başkalarının görüşlerini alın. Çoğunlukla tek bir bakış açısına saplanırız. Güvendiğiniz bir arkadaşınızın, ya da sizin geliştirmeye çalıştığınız beceride ustalaşmış birinin görüşlerini alın. Onlara, sizin yerinizde olsalar neyi farklı yaparlardı sorun. Bunları değerlendirin. Çoğu zaman başkaları bizim göremediğimiz şeyleri görürler.

• Aynı şeyleri yapmaktan vazgeçin. Başarısız olacaksanız bile, sürekli farklı şeyler deneyerek başarısız olun, aynı hatayı iki kere (ya da binlerce kere) yapmayın. Başarı şansınız %1 bile olsa, 100 farklı şey denediğinizde, en az birinde başarılı olma şansınız, %63'e çıkar. Ama aynı şeyi 100 kere denemekle hiçbir şey değişmez.

• Bir şeyler yapın. Yapabileceğiniz istisnasız her şey, bugün verip hemen uygulamaya koyabileceğiniz istisnasız her karar, mükemmel bir plan yapıp doğru zaman gelince uygulamaya geçirmeyi beklerken ömür boyu hiçbir şey yapmamaktan iyidir. Aşırı analizle donup kalmayın.

En önemlisi de, başarısızlıklarınızı değerli deneyimler, dersler taşıyan hediyeler olarak görün ve onlardan maksimum faydayı almaya bakın.

Uygulama Önerisi:
Bunları okuduktan sonra, mantıklı gelse de, bunlara duygusal olarak direnciniz varsa, bu direnci Duygusal Özgürlük Yöntemleri ile aşın. Örneğin, "yapın, edin" diye yazılan ifadeleri, "yapıyorum, seçiyorum" diye, birinci tekil şahıs şimdiki zaman kipinde onaylamalara dönüştürün.

"Başarısızlığımın tüm sorumluluğunu üstleniyorum. Suçu başkalarına atmak yerine, bu deneyimden dersimi alıp yoluma devam etmeyi seçiyorum" gibi.


 **********

EFT (Duygusal Özgürlük Teknikleri) Seansları için: http://mordanismanlik.org/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder