Fazla Kahve İçmenin Zararları


Kahve içmek, kimileri için bir tutku, vazgeçilmez bir keyiftir. Fakat fazla kahve içmenin yapılan bilimsel araştırmalara göre sağlığa zarar verdiği ortaya çıktı.

Tansiyonu yükseltiyor: Her gün 3-4 fincan kahve içiminin, Edinburgh Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre tansiyonu hızla yükselttiği görülmüştür.

Göz tansiyonu riski: Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre fazla kahve içenlerde göz tansiyonu görülme riski daha fazla. Ayrıca 30 yıl süren bu araştırmanın sonucuna göre ileriki yaşlarda körlüğe bile sebep olduğu tespit edilmiştir.

Mide rahatsızlıklarını arttırıyor: Kişide var olan mide rahatsızlıklarını özellikle ülseri arttırıyor.

Kalbin ritmini etkiliyor: Kahvenin içinde kafein aşırı tüketildiğinde kalbin ritmini olumsuz etkiliyor. Düzensiz ritim bozukluğu ile kalp çarpıntısına neden olabiliyor.

Kemik erimesi riski: Kalsiyumun vücuttan atılmasına sebep olduğundan kemik erimesi riskini arttırıyor. Ayrıca vücuttaki vitaminlerin kaybına da yol açıyor.

Doğurganlığı azaltıyor: Günde üç fincandan fazla kahve içmek, doğurganlığı olumsuz yönde etkiliyor. Uzmanlar, hamilelerin de aşırı kahve içmemeleri gerektiğini öneriyor.

Yapılan her yeni araştırma, bir önceki araştırma verilerini desteklediği gibi çürütebiliyor da. Fakat her şeyin fazlasının zarar olduğu gerçeği de unutulmamalı.

Derleme: Deniz Taşkın
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder